תבנית פיירקס מלבנית
חומרים
1 בצל גדול קצוץ
1 כף קמח תופח
25 גרם חמאה
3/4 כוס חלב
6 ביצים מופרדות
400 גרם תירס משומר ומסונן
350 גרם גבינה צהובה מגורדת
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון (לא יותר)
מלח + פלפל שחור
אופן הכנה
• לטגן את הבצל במעט שמן.
• בסיר קטן להמיס חמאה, להוסיף קמח ולבחוש, להוסיף חלב, לבחוש עד שהתערובת תסמיך, להוריד מהאש ולצנן מעט.
• להוסיף לסיר את החלמונים אחד אחרי השני תוך כדי בחישה.
• להוסיף את התירס המסונן, הבצל המטוגן, הגבינה, התבלינים ולערבב היטב.
• להקציף את החלבונים ולקפל בעדינות עם כל התערובת.
• לאפות בחום בינוני עד להשחמה.