מהמטבח של ורדה
  • אודות
  • בשרים ודגים
  • סלטים
  • עוגות
  • פשטידות ומאפים מלוחים
  • קינוחים
  • תוספות ומרקים
  • אודות
  • בשרים ודגים
  • סלטים
  • עוגות
  • פשטידות ומאפים מלוחים
  • קינוחים
  • תוספות ומרקים

צ'ולנט פולני

כמות החומרים הם לסיר גדול של 10 ליטר

חומרים

20 תפוחי אדמה קטנים קלופים או 10 גדולים חתוכים לשניים
מעט שמן לטיגון
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות ומטוגן– את הקליפה לשטוף ולהכניס לסיר לצבע
500 גרם שעועית לבנה (אפשר גם מעורבת לבנה/אדומה) להשרות כמה שעות במים
250 גרם גריסי פנינה
1.5 ק"ג בשר שריר או חזה (חתוך לקוביות גדולות)
1 ק"ג רגל עגל בפרוסות
2 קישקע ממולאים – או – קיגל
2-3 כפות מלח
1-2 כפיות פלפל שחור
1 ראש שום (שיניים פרוסות)
3-4 כפות דבש – או – סוכר שרוף לקרמל

אופן ההכנה

• בתחתית הסיר לסדר את החומרים בשכבות לפי הסדר הבא: עצמות רגל, בשר, שעועית מעורבבת בבצל מטוגן, תפוחי אדמה, גריסים, קישקע או קיגל.
בין השכבות לפזר פרוסות שום. את קליפות הבצל לדחוף לפינה.
• למלא את הסיר במים עד כמעט כיסוי החומרים, לתבל במלח ופלפל ולהרתיח.
• בינתיים להכין קרמל מהסוכר ולהוסיף אותו לסיר הרותח, או לחילופין, להוסיף את הדבש. לטעום ולשפר תיבול במידת הצורך.
• לכסות היטב את הסיר, לשים מתחתיו לוח מפזר חום, להקטין את האש למינימום ולבשל מיום שישי אחה"צ עד שבת בצהריים. יש להימנע מפתיחת המכסה.

חומרים לקיגל

2 ביצים
2 – ½ 2 כוסות קמח רגיל (אפשר להחליף ½ כוס בקמח תופח)
כ-½ כוס שמן רגיל
מלח + פלפל + 1 כף סוכר חום
2 בצלים קצוצים קטן (אפשר לטגן אך לא הכרחי)
1 תפוח אדמה מגורד על פומפיה גסה – לסחוט

• לערבב הכל יחד, להרטיב את הידיים, ליצור כדורים גדולים ולהניח אותם בעדינות באמצע הסיר מעל כל התכולה.

« הקודם
הבא »
כל הזכויות שמורות לאתר המטבח של ורדה | צור קשר
נבנה באדיבות EyeWeb בניית אתרים לעסקים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס