חומרים
1/2 1 ק"ג גזר חי או גזר גמדי קפוא
2 כפות מרגרינה או מעט שמן
מעט מים
2 כפות דבש
250 גרם שזיפים
מיץ מחצי לימון
סוכר
קינמון
מלח + פלפל שחור
אופן הכנה
• להשרות את השזיפים במים.
• במקרה של גזר חי – לקלף את הגזרים ולחתוך אותם לפרוסות.
• להשחים בסיר הבישול את הסוכר לקרמל, להוסיף מים, מרגרינה (או שמן), הגזר וחומרי הטעם ולאדות על אש קטנה עד לריכוך חלקי.
• להוסיף את השזיפים ולבשל עוד כ-10 דקות, אך לא יתר על המידה.
אם משתמשים בגזר גמדי יש לבשל זמן זהה את הגזר והשזיפים.