סיר פלא או תבנית פיירקס מלבנית בגודל בינוני
חומרים
250 גרם איטריות רחבות
2 ביצים
100 גרם צימוקים
100 גרם אגוזים
2 X ½ כוס סוכר
1/2 כוס מים רותחים
1 כפית קליפת לימון מגורדת
1 כפית קינמון
100 גרם מרגרינה
פלפל שחור
אופן הכנה
• לבשל את האיטריות במים רותחים עם מעט מלח, אך לא לרככן מידי.
• לשטוף ולסנן היטב, להעביר לקערה, להוסיף 1/2 כוס סוכר, ביצים, צימוקים, אגוזים, לימון, קינמון, לערבב.
• לשים במחבת קטן על האש 1/2 כוס סוכר ולהמיס אותו לקרמל, כשהסוכר נמס להוסיף 1/2 כוס מים רותחים ולאחד עם הקרמל.
• להוסיף את הקרמל לתערובת האיטריות.
• לשמן תבנית בחצי מכמות המרגרינה, להעביר את כל התערובת לתבנית, ולפזר מלמעלה חתיכות קטנות משארית המרגרינה.
• לאפות בחום בינוני במשך 45 דקות כאשר התבנית מכוסה בנייר כסף, ועוד 15 דקות להשחמה ללא נייר כסף.