לאפות בתבנית שקעים
חומרים לבצק
½2 כוסות קמח תופח
1 מרגרינה מחמאה
1 מיכל שמנת חמוצה
חומרים למילוי
בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות
קופסת פטריות חתוכות
½1 גמבה חתוכה לקוביות ( אפשר אדומה וצהובה)
½1 כף אבקת מרק פטריות
2 ביצים
מעט חלב
2 חופנים גבינה צהובה כלשהי מגורדת, או גבינה בולגרית, או שניהם, או מעט תירס
מעט שום כתוש, פלפל שחור, מעט מלח
אופן ההכנה
• לערבב וללוש את חומרי הבצק ולהכניס למקרר לקירור כשעה.
• את חומר המילוי לטגן במעט שמן או חמאה.
• להוסיף כף וחצי אבקת מרק פטריות ולערבב. להוסיף שום כתוש, פלפל שחור ומעט מלח (במידת הצורך).
• לשפוך בהדרגה מעט חלב להסמכת העיסה. להוריד מהאש, להוסיף 2 ביצים ולערבב במהירות.
• להוסיף 2 חופנים גבינה צהובה מגורדת.
• ליצור כדורים קטנים מהבצק (בגודל פינג-פונג) ולרפד בהם השקעים המשומנים שבתבנית – כולל דפנות.
• למלא כל חור (המרופד בבצק) בכ-2 כפיות מילוי.
• לאפות בחום בינוני כ-30 ד' עד להשחמת הבצק וייצוב המילוי.