מהמטבח של ורדה
  • אודות
  • בשרים ודגים
  • סלטים
  • עוגות
  • פשטידות ומאפים מלוחים
  • קינוחים
  • תוספות ומרקים
  • אודות
  • בשרים ודגים
  • סלטים
  • עוגות
  • פשטידות ומאפים מלוחים
  • קינוחים
  • תוספות ומרקים

קיש בטטה, גבינת עיזים וצנוברים

תבנית עגולה מסולסלת מס' 28

לבסיס בצק פריך

280 גרם (2 כוסות) קמח
200 גרם חמאת קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
1 כפית שטוחה מלח
2-3 כפות מים קרים

למלית

50 גרם חמאה
2 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות לקוביות בגודל ½1 ס"מ
1 גליל גבינת "פרומעז" חתוך לקוביות בגודל ½1 ס"מ
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 10% "השף הלבן"
1/2 כוס צנוברים
3 כפות עירית קצוצה או בצל ירוק
4 ביצים טרופות
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

• מכינים את הבסיס: מעבדים קמח, חמאה, ביצה ומלח במעבד מזון עם להב פלסטיק לתערובת פירורית. מוסיפים 2 כפות מים ומערבלים לכדור בצק. אם העיסה עדיין פירורית, מוסיפים עוד כף מים.
• מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 30 ס"מ, או לחילופין מרפדים את התחתית והשוליים של התבנית בידיים, דוקרים את הבסיס במזלג ומעבירים למקפיא לשעה.
• מחממים תנור ל-180 מעלות.
• אופים כ-20 דקות, עד שמזהיב מעט. מצננים.
• מכינים את המלית: ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים את קוביות הבטטה ומקפיצים על להבה בינונית כ-7 דקות עד להזהבה. מעבירים לקערה.
• מוסיפים את שאר החומרים (מלבד הצנוברים), ממליחים, מפלפלים ומערבבים. יוצקים על הבסיס ומפזרים מעל את הצנוברים.
• אופים 35-30 דקות, עד שהקיש זהוב ויציב. אפשר להגיש חם או בטמפרטורת החדר.

« הקודם
הבא »
כל הזכויות שמורות לאתר המטבח של ורדה | צור קשר
נבנה באדיבות EyeWeb בניית אתרים לעסקים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס