תבנית עגולה מסולסלת מס' 28
לבסיס בצק פריך
280 גרם (2 כוסות) קמח
200 גרם חמאת קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
1 כפית שטוחה מלח
2-3 כפות מים קרים
למלית
50 גרם חמאה
2 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות לקוביות בגודל ½1 ס"מ
1 גליל גבינת "פרומעז" חתוך לקוביות בגודל ½1 ס"מ
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 10% "השף הלבן"
1/2 כוס צנוברים
3 כפות עירית קצוצה או בצל ירוק
4 ביצים טרופות
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
• מכינים את הבסיס: מעבדים קמח, חמאה, ביצה ומלח במעבד מזון עם להב פלסטיק לתערובת פירורית. מוסיפים 2 כפות מים ומערבלים לכדור בצק. אם העיסה עדיין פירורית, מוסיפים עוד כף מים.
• מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 30 ס"מ, או לחילופין מרפדים את התחתית והשוליים של התבנית בידיים, דוקרים את הבסיס במזלג ומעבירים למקפיא לשעה.
• מחממים תנור ל-180 מעלות.
• אופים כ-20 דקות, עד שמזהיב מעט. מצננים.
• מכינים את המלית: ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים את קוביות הבטטה ומקפיצים על להבה בינונית כ-7 דקות עד להזהבה. מעבירים לקערה.
• מוסיפים את שאר החומרים (מלבד הצנוברים), ממליחים, מפלפלים ומערבבים. יוצקים על הבסיס ומפזרים מעל את הצנוברים.
• אופים 35-30 דקות, עד שהקיש זהוב ויציב. אפשר להגיש חם או בטמפרטורת החדר.