תבנית מיוחדת לקרם קרמל (כמו סיר פלא קטן)
חומרים
5 ביצים
2 סוכר וניל
1 קופסה חלב מרוכז
1 קופסה חלב רגיל
2 קופסאות מים פושרים
5-6 כפות סוכר לקרמל
אופן ההכנה
• להקציף ביצים שלמות עם סוכר וניל, להוסיף חלב ומים להמשיך להקציף עוד דקה.
• להמיס את הסוכר עד לקבלת קרמל בהיר.
• לשפוך את הקרמל לתבנית ומעליו להוסיף את תערובת החלב והביצים.
• אופים באמבט מים כשעה, בתנור שחומם מראש לחום בינוני.
(אמבט מים: בתבנית בעלת שוליים גבוהים ממלאים מים רותחים עד מחצית מגובהה ובאמצעיתה מעמידים את התבנית עם הקרם).
• לאחר צינון לאחסן במקרר. לפני ההגשה הופכים את התבנית על צלחת הגשה בעלת שוליים.
• רצוי להכין יום מראש.