חומרים לקרם
1 כוס חלב
3/4 כוס סוכר
1 כף קורנפלור
20 גרם אבקת ג'לטין ללא טעם
1/2 כוס מים חמים
2 כפיות תמצית וניל
2 כפות קוניאק
4 ביצים מופרדות
1 שמנת מתוקה
בסיס
1 חבילה בישקוטים
כוס חלב
לקישוט
100 גרם אגוזי מלך שבורים גס
סירופ שוקולד
אופן הכנה
• לערבב בסיר: קורנפלור, חלב, סוכר – להביא לרתיחה תוך כדי בחישה.
• להמיס את הז'לטין במים עד להמסת כל הגושים ולהוסיף לסיר.
• להוריד מהאש, להוסיף וניל וקוניאק, לתת לתערובת להתקרר עד לפושר.
• להוסיף את החלמונים אחד אחר השני תוך כדי בחישה מהירה.
• להקציף את החלבונים לקצף קשה ולהוסיף אותו לכל התערובת, בתנועות קיפול עדינות.
• להקציף את השמנת המתוקה לקצפת ולהוסיף אותה לתערובת כנ"ל.
• לרפד תבנית פיירקס מלבנית בבישקוטים טבולים בחלב, לצקת מעל את התערובת המוכנה.
• לאחסן במקרר לפחות 6 שעות לפני ההגשה.
• לפני ההגשה להזליף סירופ שוקולד ולפזר אגוזים קצוצים.