מהמטבח של ורדה
  • אודות
  • בשרים ודגים
  • סלטים
  • עוגות
  • פשטידות ומאפים מלוחים
  • קינוחים
  • תוספות ומרקים
  • אודות
  • בשרים ודגים
  • סלטים
  • עוגות
  • פשטידות ומאפים מלוחים
  • קינוחים
  • תוספות ומרקים

קרעפלאך למרק

כמות: כ-70 יחידות
ניתן להקפיא בצורה מסודרת על מגש. אין צורך להפשיר לפני הבישול.

חומרים לבצק
2 כוסות מים
2 כפות שמן
כפית מלח
2 כוסות קמח
להוסיף
2 כוסות קמח
2 ביצים גדולות

חומרים למילוי
בשר מבושל ממרק עוף, מכל סוג שהוא
מצל מטוגן
מלח + פלפל שחור
הכנה
לחמם בסיר על האש, כמעט עד רתיחה – מים, שמן, מלח.
להוריד מהאש ולהוסיף את הקמח.
לבחוש היטב ולהניח לצינון.
ללוש היטב וליצור בצק אחיד.
אם הבצק דביק – להוסיף מעט קמח.

הכנה
לטחון את הבשר, לטגן בצל ולהוסיף אותו לבשר, לתבל ולערבב.

הכנת הקרעפלאך
• לחלק את הבצק ל- 2-3 חלקים, לקמח משטח עבודה ולרדד עלה דק.
• לחתוך בסכין חדה ריבועים בגודל 7-8 ס"מ.
• לשים כפית מילוי במרכז כל ריבוע, לקפל למשולש, להדק היטב את השוליים
ולהדביק יחד את שני קצוות בסיס המשולש.
בישול
• להרתיח מים בסיר גדול בתוספת מעט מלח ומעט שמן. בזמן רתיחת המים לזרוק פנימה קרעפלאך, לחכות שיצופו, ולהרתיח עוד רתיחה אחת.
• להוציא בכף מחוררת תוך כדי סינון כל המים. להעביר לקערה, לשפוך מעל שומן שהוכן מראש, או שומן מהמרק, למניעת הידבקות.
הכנת השומן
1/2 כוס שמן
1/2 חב' מרגרינה
1 בצל

• להמיס בסיר קטן על האש, להוסיף בצל 1 מחולק ל-4 חלקים, ולתת לו להיטגן בשמן עד שיזהיב. לאחר צינון אפשר לשפוך מעל הקרעפלאך.

« הקודם
הבא »
כל הזכויות שמורות לאתר המטבח של ורדה | צור קשר
נבנה באדיבות EyeWeb בניית אתרים לעסקים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס