חומרים
1 שקית (800 גר') שעועית ירוקה עדינה קפואה
מעט שמן להקפצה
4 כפות רוטב סויה
2 כפות צ'ילי מתוק
2 כפות חומץ בלסמי
2 כפות מיץ לימון
1 כף סוכר
4 שיני שום כתוש
פלפל שחור גרוס
להגשה – שומשום קלוי
אופן הכנה
• להשרות את השעועית הקפואה למספר דקות במים רותחים, לסנן היטב.
• לחמם שמן, להוסיף את השום ולטגן אותו מעט, להוסיף את השעועית המסוננת ולהקפיץ אותה כ-5 דקות.
• להוסיף את כל חומרי התיבול ולהמשיך להקפיץ עוד מספר דקות. לטעום ולשפר תיבול לפי הטעם.
• השעועית צריכה להישאר קריספית ולא רכה מדי.
• לפני ההגשה לפזר למעלה שומשום קלוי או תערובת של שומשום-שקדים-גרעינים קלויים.
• מוגש פושר או בטמפרטורת החדר.