חומרים
1 ק"ג קישואים בגודל בינוני
1 בצל גדול
2 כפות שמן
1/2 קופסה עגבניות מרוסקות
1/2 כוס מים
1 כף אבקת מרק עוף
1/2 כפית פלפל שחור
מלח לפי הטעם
2 כפות גדושות שמיר קצוץ
אופן הכנה
• לשטוף היטב את הקישואים (לא לקלף), להוריד את הקצוות, לחתוך כל קישוא לאורכו לארבע רצועות ואת הרצועות לחתוך לאצבעות באורך כ-3 ס"מ.
• לקצוץ את הבצל לקוביות קטנות ולטגן אותו בשמן.
• להוסיף את אצבעות הקישואים, לערבב.
• להוסיף את המים, העגבניות המרוסקות, אבקת המרק, הפלפל השחור.
• להביא לרתיחה, לכסות את הסיר ולבשל על אש קטנה ברתיחה עדינה כ-30 דקות, עד שהקישואים מתרככים אך עדיין נשארים פריכים. לערבב מידי פעם למניעת הידבקות לתחתית הסיר. לטעום ולהוסיף מלח במידת הצורך.
• לכבות את האש, להוסיף את השמיר הקצוץ ולערבב.
הערה: ניתן להחליף את הקישואים בשעועית ירוקה או שעועית צהובה ולהכין את התבשיל באותו אופן הכנה ואותם החומרים.