חומרים
תפוחי אדמה בגודל בינוני לא קלופים
1 כף אבקת מרק בצל
1 כף אבקת מרק פטריות
1 כף אבקת מרק עוף
מעט אבקת שום או שום כתוש
חצי כוס שמן זית
מעט מים לפי הצורך
אופן ההכנה
• שוטפים היטב את תפוחי האדמה ומבשלים אותם בקליפתם במים כ-5-7 דקות.
• חוצים אותם לשניים, לאורכם, על קליפתם.
• מערבבים בקערה את אבקות המרק והשום עם שמן הזית ומדללים במעט מים עד לקבלת רוטב שלא יהיה דליל.
• טובלים כל חצי תפוח-אדמה ברוטב, ומניחים כשהחלק החצוי כלפי מטה, בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
• אופים בתנור בחום בינוני במשך כשעה, עד שהם רכים ושחומים.