חומרים (6 מנות)
10 תפוחי אדמה קטנים, קלופים
1/2 כוס אפונה עדינה מוקפאת
3 מלפפונים חמוצים במלח, חתוכים לקוביות קטנות
3 ביצים קשות, חתוכות לרבעים
1 גבעול סלרי ירוק, חתוך לקוביות קטנות
2 כפות עלי שמיר קצוצים
3 כפות בצל ירוק קצוץ
3 כפות מיונז משובח
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
• ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם כ-15 דקות, עד שהם רכים אך לא מתפרקים. מוציאים עם כף מחוררת ומניחים בצד לצינון. משאירים את הסיר על האש.
• שמים את האפונה הקפואה בסיר וחולטים אותה כדקה. מסננים.
• לאחר שתפוחי האדמה הצטננו חותכים אותם לרבעים (אל תחתכו אותם כאשר הם עדיין חמים – הם יתפרקו ויאבדו את צורתם). מעבירים לקערה גדולה.
• מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים בעדינות רבה. מגישים בטמפרטורת החדר.