חומרים
דג מלוח הרינג (לא מטיאס)
בצל פרוס (1 בצל על כל דג)
חומץ + מים בכמות זהה
עלי דפנה
גרגרי פלפל אנגלי
מלח
סוכר
כף דבש
אופן הכנה
• להשרות במים קרים את הדגים (ללא ראשים וללא קרביים) למשך יום שלם תוך החלפת מים מספר פעמים.
• לקלף את הקרום הדק מחלב הדגים ולהמיס את החלב במעט שמן.
• לבשל בסיר – חומץ, מים, עלי דפנה, פלפל אנגלי, מלח, סוכר ודבש.
• לפרוס את הבצל לפרוסות חצאי עיגולים.
• לסדר בצנצנת זכוכית שכבות של בצל וחתיכות דג פרוס.
• לערבב את חלב הדגים עם תערובת החומץ כשהוא פושר, ולשפוך לתוך הצנצנת מעל הדגים.
• להעמיד למספר ימים במקרר.
הערה: אפשר להוסיף מעט צבע לצנצנת בהוספת רצועות של גמבה ועיגולי גזר.