רוטב
4 שיני שום כתושות
מלח
מעט טבסקו
3 כפות מיץ לימון
2 כפות חומץ בלסמי (או רגיל)
2 כפות שמן זית
חומרים
2 פלפלים אדומים
2 פלפלים ירוקים
2 פלפלים צהובים
¼ כוס שמן זית
להגשה
כוס בוטנים קלויים
אופן ההכנה
חוצים את הפלפלים, מרחיקים את הגבעולים והגרעינים וחוצים כל חצי,
כך שמתקבלים רבעים. פורסים לרוחב בעובי חצי ס"מ ומטגנים בשמן זית
תוך בחישה, עד שהם מתרככים.
מערבלים יחד (בבלנדר או בצנצנת סגורה) את חומרי הרוטב ויוצקים
על הפלפלים, מערבבים בעדינות.
לאחסן במקרר, ולפני ההגשה לפזר למעלה את הבוטנים.