רוטב
2 כפות ריבת מישמש
¼ כוס שמן זית
מיץ מ-1 לימון סחוט
1 כפית חרדל
מלח
חומרים
1 ראש חסה בינוני
4-5 בצל ירוק קצוץ (ירוק ולבן)
2 תפוחים ירוקים חמוצים
מיץ מ-1 לימון סחוט
להגשה
בוטנים קלויים, שומשום קלוי,
צימוקים
אופן ההכנה
• לקלף את התפוחים, לחתוך לרבעים, להוציא ליבה ולפרוס כל רבע לפרוסות דקות לרוחב. להשרות את התפוחים במיץ לימון טרי.
• לקצוץ דק את הבצלים כולל העלים הירוקים.
• לחתוך את החסה או לקרוע פיסות בידיים.
• לערבב את כל המרכיבים בקערה גדולה.
• לערבב היטב את חומרי הרוטב בצנצנת סגורה. (אם הריבה מוצקה אפשר לרכך אותה במיקרו).
• לשפוך את הרוטב על הסלט לפני ההגשה. לעטר מעל בבוטנים, בשומשום וצימוקים.