רוטב
½ כוס שמן זית
3 כפות רוטב טריאקי
3 כפות חומץ בלסמי
כף אורגנו טחון
מלח גס
פלפל שחור גרוס
חומרים
2 פלפלים ירוקים
2 פלפלים אדומים
2 פלפלים צהובים
3-2 בטטות
4 גזרים
4 קישואים או זוקיני
2 ראשי שום חצויים לרוחב
אופן ההכנה
• לחתוך את כל הפלפלים לרצועות ארוכות (כ-8-6 רצועות מכל פלפל). בצורה דומה יש לחתוך את שאר הירקות.
• את ראשי השום בשלמותם יש לחתוך לרוחב לשניים.
• להכניס את כל הירקות החתוכים לקערה גדולה.
• להוסיף לקערה את כל מרכיבי הרוטב ולערבב היטב. להשהות את הירקות למשך מספר שעות. מידי פעם לערבב כדי שהרוטב יכסה את הירקות.
• לרפד בנייר אפייה תבנית שטוחה של תנור, לסדר בה את הירקות ולשפוך מעליהם את הרוטב שנותר בקערה.
• לחמם תנור לחום של 200 מעלות ולאפות עד להשחמה קלה.
• להניח לירקות להצטנן לגמרי ולסדר אותם בצורה יפה בצלחת שטוחה גדולה.
• להגיש בטמפרטורת החדר.