תבנית קפיצית מס' 26
חומרים לבצק:
1/2 1 כוסות קמח תופח
1/3 כוס סוכר
150 גר' קוביות חמאה קרה
3 חלמונים
אופן ההכנה
• לערבב בידיים קמח, סוכר, חמאה עד לקבלת פירורים. להוסיף חלמונים ולערבב לבצק אחיד.
• לרפד תבנית משומנת ב-2/3 מכמות הבצק, ואת הבצק הנותר לרפד בתבנית קטנה נפרדת.
• לאפות את שתי התבניות בחום בינוני כ-20 דקות עד להזהבה. לצנן היטב.
חומרים למילוי:
750 גר' גבינה 5% – 9%
2 שקיות סוכר וניל
1 כוס סוכר
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 שמנת מתוקה (500 גר')
1/2 שקית ג'לטין (7 גר')
1/4 כוס מים חמים
אופן ההכנה
• מערבבים את הגבינה, הסוכר והוניל.
• ממיסים ג'לטין במים חמים שלא ישארו גושים, ולהוסיף לתערובת הגבינה.
• מקציפים את השמנת עם אבקת הפודינג ומוסיפים גם אותה לתערובת הגבינה.
• שופכים את הגבינה לתבנית עם הבסיס האפוי.
חומרים לעיטור
בצק מפורר
50 גרם שבבי שקדים קלויים
אופן ההכנה
• לפורר את הבצק האפוי ולערבב עם שבבי השקדים הקלויים.
• לפזר מעל הגבינה שבתבנית ולאחסן במקרר מכוסה בניילון נצמד.