חומרים: הגבינה
1 שמנת מתוקה
2 חלמונים
1 כוס סוכר
3 חבילות גבינת 5% מעודנת
2 כפות קמח רגיל
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
• מקציפים את השמנת מתוקה ומניחים בצד. מערבבים את החלמונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד קבלת תערובת נוקשה.
• מוסיפים תוך כדי ערבוב את הגבינות, מוסיפים את תמצית הוניל. מנפים דרך מסננת את הקמח וממשיכים לערבב עד קבלת מרקם אחיד. מקפלים בעדינות את הקצפת לתוך תערובת הגבינה.
חומרים – הבצק
250 גרם אטריות קאדאיף
100 גרם חמאה מומסת
אופן ההכנה
• יוצקים חמאה מומסת על אטריות הקאדאיף.
• משטחים חצי מכמות הבצק בתבנית קוטר 26.
• מוסיפים את מלית הגבינה, ומעליה משטחים את חצי הכמות שנשארה של האטריות.
• מכניסים לתנור שחומם בחום של 180 מעלות לכ- 35 דקות.
חומרים – הסירופ
1 כוס סוכר
¾ כוס מים
1 כף מיץ לימון
אופן ההכנה
• בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הסירופ. שמים את המרכיבים בסיר על להבה בינונית, מבשלים מספר דקות עד שהסירופ מסמיך.
• כשהעוגה יוצאת מהתנור מזליפים עליה את הסירופ בשתי וערב (לא להציף אותה).
חומרים – הפראלין
200 גרם סוכר
3-4 כפות מים
אגוזי לוז זהובים וקלויים
אופן ההכנה
• מחממים במחבת את הסוכר והמים עד קבלת אחידות זהובה, מכניסים את האגוזים לדקה. מעבירים את התערובת על מגש מתכת משומן בשמן . משטחים ומצננים 25 דק'.
מכניסים למערבל וטוחנים קלות לחתיכות קטנות.
• מפזרים את פרורי הפראלין מעל הכל.
רצוי לאכול את העוגה בעודה חמה.