כמות המספיקה ל-3 תבניות גדולות של תנור.
בצק
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים (שמרית)
1/2 כוס שמן זית
¼1 כף מלח
2 כוסות מים פושרים
רוטב
1/2 כוס שמן זית
8 שיני שום פרוסות וחתוכות קטן (לא כתוש)
3 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות
3 כפות רסק עגבניות
1/2 כוס קטשופ
אופן הכנה:
• לערבב את כל חומרי הבצק ביחד. הבצק צריך להיות רך ואפילו דביק. לתת לו לתפוח עד כדי הכפלת נפח. אם בעת ההכנה הוא עדיין דביק ניתן ורצוי לקמח את הידיים או את משטח העבודה.
• לשים בסיר את כל חומרי הרוטב ולבשל על אש קטנה במשך 1/2 עד 3/4 שעה. בסוף להוסיף מלח, פלפל שחור, אורגנו.
• את הבצק שתפח לשים על משטח מעט מקומח, מחלקים ל-3 חלקים עבור שלושת התבניות.
• את התבנית לשמן במנה נדיבה של שמן זית ולשטח מעליו בצק. למרוח שליש מהרוטב, להוסיף תוספות לפי בחירה (פטריות, זיתים, בצל, אנשובי, טונה וכו') לפזר מעל גבינה צהובה ולאפות בחום גבוה – 200-210 מעלות באפיה רגילה – לא בטורבו!