כמות: כ-15-12 לחמניות
חומרים
1 כוס מים
100 גרם מרגרינה (או חצי כוס שמן)
1/2 כפית מלח
1/2 כפית סוכר
1/3 1 כוס קמח מצה
4 ביצים
אופן הכנה
• להרתיח את המים עם המרגרינה, להוסיף מלח, סוכר. כשהמים רותחים להוסיף קמח מצה, לערבב ולהוריד מהאש.
• לצנן כ-5 דקות ולהוסיף את הביצים בהדרגה, תוך כדי בחישה, אחת אחר השניה.
• להשהות את התערובת לצינון למשך כ-1/2 שעה.
• בעזרת ידיים רטובות ליצור כדורים קטנים ולהניח אותם בתבנית מרופדת בנייר אפיה, עם מרווחים ביניהם.
• לאפות בתנור שחומם מראש בחום בינוני עד להשחמה.
לגיוון: אפשר להוסיף לתערובת הקמח 2 כפות אגוזים טחונים.