חומרים
4 ביצים
½ 2 כוסות מים חמים
4 כפות שמן
2 כוסות קמח מצה
כפית שטוחה מלח
מעט פלפל שחור
אופן הכנה
• לטרוף את חלבוני הביצים במקצף יד, בקערה נפרדת לערבב חלמונים, שמן, מים, תבלינים וקמח מצה ולערבב בעדינות עם קצף הביצים.
• להשהות את התערובת בצד למשך 1/2 שעה עד שעה.
• ליצור כדורים קטנים בעזרת ידיים רטובות.
• להרתיח סיר עם מים ו-2 כפות אבקת מרק עוף, ולהחליק את הכדורים למים הרותחים. הכדורים יצופו למעלה, לבשל עוד כ-20 דקות.
• להוציא בכף מחוררת ולהניח בזהירות בקערה עם מרק עוף או במגש – מונחים אחד ליד השני.
לגיוון: לטגן בצל גדול חתוך לקוביות קטנטנות, להוסיף לתערובת.