בניית פיירקס מלבנית בגודל בינוני בעלת שוליים גבוהים
חומרים: רוטב
2 כוסות סוכר
1 כוס מים
מיץ סחוט מ-1 לימון
1 כף מי ורדים
אופן הכנה
• להמיס על אש קטנה את חומרי הרוטב.
• לבשל במשך כ-5 דקות.
• לצנן היטב.
(אם אין, אפשר להשתמש בתמצית רום)
חומרים: בסיס
500 גרם איטריות לקאדאיף
מעט שמן או חמאה מומסת
100 גרם אגוזים קצוצים (לא הכרחי)
אופן הכנה
• לצקת שמן על הידיים, להפריד את גושי האיטריות ותוך כדי כך לשמן אותן, לפזר את האיטריות בשתי תבניות אפיה, לאפות בחום בינוני עד לקבלת צבע זהוב בהיר.
• בגמר אפיית האיטריות ובעודן חמות, לשפוך עליהן את הרוטב הקר. לא לערבב יותר מדי שהאיטריות לא יימעכו.
חומרים: קרם
2 גביעי שמנת מתוקה
1 שקית אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב
אופן הכנה
• להקציף יחד את חומרי הקרם ולאחסן במקרר עד לשימוש בו.
• לרפד את תחתית התבנית ב-1/2 מכמות האטריות, מעליהם לפזר את הקרם, מעל הקרם לפזר אגוזים קצוצים, ולבסוף את הכמות הנותרת של האטריות.
• לאחסן במקרר לפחות 4 שעות לפני ההגשה.