את המלית אפשר להכין ולאחסן במקרר יום לפני הכנת הגלילה.
חומרים
1 חבילה בצק עלים
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
2 בצלים קצוצים
4 שיני שום כתוש
מלח, פלפל שחור, פפריקה
מעט שמן לטיגון
3 ביצים קשות חתוכות לקוביות
100 גרם זיתים ירוקים מגולענים ופרוסים
1 ביצה טרופה להברשה
מעט שומשום לעיטור
אופן ההכנה
• לטגן את הבצל הקצוץ עם השמן, להוסיף את הבשר, להמשיך לטגן תוך כדי הפרדת גושי הבשר במזלג, עד לשינוי הצבע האדום של הבשר.
• להוסיף את השום, התבלינים וכ-1/4 כוס מים, להמשיך לאדות את הבשר כ-10 דקות על אש קטנה.
• להוריד מהאש, לצנן ולהוסיף את הביצים הקשות והזיתים ולערבב.
• לחלק את הבצק המרודד לשני חלקים, על כל אחד מהחלקים לשים פס של חצי כמות הבשר, לגלגל לגלילה, למרוח ביצה ולפזר שומשום. רצוי לחרוץ בסכין חדה סימני חיתוך הגלילה לפרוסות.
• לרפד תבנית בנייר אפיה, לאפות בחום גבוה עד שהבצק משחים.