תבנית פיירקס מלבנית או עגולה
חומרים
1 כרובית גדולה
50 גרם חמאה
1 כף קורנפלור
1/2 כוס חלב
כפית אבקת מרק עוף
1 כפית חרדל דיז'ון
פלפל שחור גרוס
1 שמנת מתוקה
מעט אגוז מוסקט טחון
מעט פרמזן מגורד
אופן ההכנה
• לפרק את הכרובית לפרחים, להרתיח כ-5 דקות במים עד לריכוך קל (לא לרכך מדי), לסנן ולסדר בתבנית.
• בסיר קטן להמיס את החמאה על האש. להמיס בכוס את הקורנפלור עם החלב ולהוסיף לאט לחמאה המומסת ואח"כ להוסיף את כל שאר חומרי התיבול. לבשל עד רתיחה.
• לשפוך את התערובת המבושלת על הכרובית שבתבנית, לפזר מעל את הפרמזן המגורד ולאפות בתנור בחום בינוני (כ-180 מעלות) עד להשחמה קלה.
הערה: ניתן להחליף את הכרובית בברוקולי, או בפרוסות תפוחי אדמה שבושלו מעט במים.