חומרים
1.5 ק"ג דלעת
2-3 בטטות גדולות
4 גזרים
2 קרישה (החלק הלבן)
2 בצלים גדולים
2 כפות אבקת מרק עוף
מלח, פלפל שחור גרוס
מעט אגוז מוסקט טחון
שמנת לבישול 10%
אופן הכנה:
• לחתוך את כל הירקות לקוביות, לשים בסיר גדול ולאדות אותם עם מעט חמאה במשך מספר דקות.
• להוסיף מים בכמות שתעבור את גובה הירקות, להוסיף 2-3 כפות אבקת מרק עוף, לבשל עד לריכוך.
• להעביר את הירקות עם חלק מהנוזל לבלנדר ולרסק למחית ואח"כ להחזיר לסיר, או לרסק בתוך הסיר במוט ריסוק ידני.
• המרק צריך להיות סמיך, לכן כדאי להוציא חלק מהמרק לפני הריסוק ולהוסיף אותו אח"כ עד לקבלת המרקם הרצוי.
• לתבל בפלפל שחור גרוס, אגוז מוסקט טחון ומלח (אם חסר).
• להוסיף שמנת ולהמשיך לבשל עד לפני רתיחה. (לא להרתיח עם השמנת כי היא עלולה להתפרק).
• בהגשה לעטר בגרעיני דלעת קלופים או שבבי שקדים או קרוטונים.