מהמטבח של ורדה
  • אודות
  • בשרים ודגים
  • סלטים
  • עוגות
  • פשטידות ומאפים מלוחים
  • קינוחים
  • תוספות ומרקים
  • אודות
  • בשרים ודגים
  • סלטים
  • עוגות
  • פשטידות ומאפים מלוחים
  • קינוחים
  • תוספות ומרקים

מרק כרובית וברקולי

חומרים
50 גרם חמאה
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
400 גרם כרובית מחולקת לפרחים
400 גרם ברוקולי מחולק לפרחים
מלח, פלפל שחור גרוס
קמצוץ אגוז מוסקט טחון
1 כף קמח
4-5 כוסות מרק צח או מים עם אבקת מרק
1 כוס חלב
1 מיכל שמנת מתוקה
להגשה – גבינה צהובה מגורדת וקרוטונים

אופן הכנה:
• ממיסים את החמאה והשמן, מוסיפים בצל וירקות, מתבלים, מכסים ומאדים 15 דקות תוך בחישה. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
• מוסיפים את המרק (או המים עם האבקה), מוסיפים את החלב, מרתיחים ומבשלים כ-40 דקות עד לריכוך.
• מורידים מהאש, מרסקים עם בלנדר ידני בתוך הסיר את הירקות, מוסיפים את השמנת ומחזירים את הסיר לאש. מבשלים שנית עד לסף רתיחה (לא להרתיח אחרי הוספת השמנת כדי שלא תתפרק).
• טועמים ומשפרים תיבול במידת הצורך.
• להגשה מעטרים בקרוטונים ובגבינה מגורדת.

הערה: לשומרי משקל, אפשר לוותר על השמנת.

« הקודם
הבא »
כל הזכויות שמורות לאתר המטבח של ורדה | צור קשר
נבנה באדיבות EyeWeb בניית אתרים לעסקים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס