החומרים:
2 בצלים חתוכים לקוביות לא קטנות מדי
3-4 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
5 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות עם עלים קצוצים
3 כפות שמן
פלפל שחור גרוס
3/4 כוס גריסי פנינה
2 תפוחי אדמה
6 כוסות מים
חבילה של פטריות פורטובלו קטנות (או שמפיניון או יער) לפטריות המתורבתות כדאי להוסיף חופן פטריות יבשות משובחות.
שמיר קצוץ
אופן ההכנה:
• אם השתמשתם בפטריות שמפיניון או פורטובלו, השרו את הפטריות היבשות בקערית עם מים רותחים.
• בסיר גדול מאדים את הגזרים, הסלרי והבצל הקצוץ על אש קטנה 10-20 דקות תוך כדי ערבוב מזדמן.
• שוטפים את הגריסים 3-4 פעמים בקערה עם מים, עד שתצא מהם הלחלוחית. מסננים היטב, מוסיפים לתערובת הבצל ומגבירים את האש. מוסיפים כ-2 כפות נוספות של שמן, מערבבים ומטגנים מעט, מתבלים במלח ופלפל גרוס טרי ומוסיפים מים או מרק עוף מסונן מדולל במים (אם השריתם את הפטריות היבשות יש לסנן אותן ולהוסיף לטיגון לפני הגריסים ואת מי ההשריה להוסיף לסיר.
• מצרפים את קוביות תפוחי האדמה ומבשלים כ-20 דקות או עד שהגריסים מתרככים, אבל לא מאבדים צורה ומתמוססים. הם שותים את המרק ומסמיכים אותו, ויכול להיות שצריך להוסיף עוד מים במהלך הבישול, ואולי אפילו אבקת מרק (לא יותר מכפית).
• מבשלים 2-3 דקות נוספות טועמים אם חסר מלח או פלפל ומסירים מהאש. מוסיפים שמיר קצוץ ומגישים.