חומרים
2 ליטר חלב
2 כוסות סוכר
2 כפות תמצית וניל
6 ביצים מס' 1
סוכר לקרמל
אופן הכנה
• לבשל על אש קטנה את החלב והסוכר + וניל – להרתיח עד שיגיע לחצי מהכמות.
• לצנן היטב.
• לערבב בקערה את הביצים באופן שהחלמון והחלבון יתערבבו אך לא ליצור בועות.
• לצקת את הביצים לתוך החלב המצונן ולערבב.
• לשרוף סוכר לקרמל, לשפוך אותו לתחתית תבנית או תבניות קטנות של פלאן.
• לשפוך מעל את תערובת החלב.
• לחמם תנור לחום בינוני, להכין אמבט מים שבתוכו אופים את הפלאן.
• לכסות את הפלאן בנייר אפיה שלא ישרף, לאפות עד להשחמה. לבדוק אם מוכן בעזרת קיסם עץ שצריך לצאת יבש.
• לאחר הצינון לאחסן במקרר, ולפני ההגשה להפוך לתבנית עם דפנות גבוהות לאגירת נוזל הקרמל.