חומרים
1 ק"ג תפוזים סינים בשלים
800 גרם סוכר
1/2 כוס מים
מיץ מלימון אחד גדול
2 כפות דבש
תמצית וניל
אופן הכנה
• לחרוץ בסכין כל תפוז לאורכו. להשרות את התפוזים בקערת מים עד כדי כיסוי למשך לילה.
• להעביר לסיר עם מים נקיים ולהרתיח במשך 3 דקות. לסנן את המים הרותחים ולהשרות במים נקיים למשך 5 דקות. להשרות פעם נוספת ל-5 דקות נוספים.
• לאחר פעולת ההשרייה לסנן היטב את התפוזים ולשים אותם בסיר שטוח ללא מכסה, להוסיף את המים, הסוכר, הדבש ומיץ לימון. לבשל על אש נמוכה עד שהסוכר נמס.
• כעת מגבירים את האש לדקה של רתיחה גועשת, ואז מנמיכים אותה לכדי בעבוע עדין, מכסים את הסיר ובוחשים בעדינות מידי עשר דקות.
• לאחר כשעה עד שעה ורבע התפוזונים יקבלו צבע כתום מעט שקוף, וזה הסימן לכך שהם מוכנים. חשוב לשמור על עוצמת אש נמוכה כדי לא לאבד יותר מידי נוזלים, מה שעלול לגרום לשריפת הריבה.
• בסיום הבישול להוסיף את תמצית הוניל.
• לצנן ולהעביר לצנצנות זכוכית.