חומרים
6 תפוחים חמוצים גדולים
חצאי אגוזים
1/2 כוס ריבת משמש
1/2 כוס סירופ מייפל
3 כפות חמאה או מרגרינה
1/2 כפית קינמון
אופן הכנה
• להוציא את הליבה מהתפוחים, לחרוץ חתך סביב התפוח ברבע העליון שלו.
• להעמיד את התפוחים בתבנית אפיה בעלת שוליים גבוהים, לנעוץ אגוז בגומת הליבה, מעל למלא בכף ריבה, לצקת מעט סירופ מייפל, לפזר מעט קינמון ולהניח מעל חצי כפית חמאה.
• בתחתית הכלי לצקת 1/2 כוס מים.
• לאפות בתנור בחום בינוני במשך 20 דקות, להרטיב את התפוחים ברוטב שהצטבר בתחתית הכלי, להמשיך לאפות עוד כ-25 דקות.